skip to Main Content

Onsdag och vi har vilodag!
Nu har vi avverkat dom tre första dagarna på campen och det har fungerat mycket bra, spelarna får mycket bra träningsmöjligheter via våra duktiga instruktörer.

I skatingen har vi jobbat med positionen och framåt åkning med att följa isen och minska belastningen på höfter bl.a. I tekningen har det varit passningar, rörelse med puck på bladet, kombinera med skridskoteknik och tävling i kunskap och fart.

Fysen/Teorin har det varit om att utan fysisk förutsättning svårt med att bli bättre tekniskt och kunna nå sina mål. Teorin hade vi igår teoritest via KAHOOT, där vi ställer frågor från dom tre första dagarna. Vinnaren fick en SWETEC CCM KEPS.

Den praktiska fysen har varit hockey funktion och agility. Hockey är en högintensiv idrott i intervall form, det märks att spelarna inte riktigt har den tanken med sig utan fått mycket låg intensiv påverkan i sina klubbar. Vill man ha resultat, måste man ha förutsättningen för det. Man blir vad man tränar.

Om man summerar dessa dagar så slår det oss att fysiken har många luckor och att man har missat mycket i rörelse inlärningen på ”hemmaplan”. Detta gör att spelarna minskar förutsättningar att lära sig dom tekniska detaljer på isen som dom vill. Där kommer vår proffsighet in med att vi bryta ner och skapa bästa förutsättningar för spelarna. Många har kompensations mönster samt att flera spelarna beskriver symtomer i tillväxtszoner och leder. Detta har kommit av felträning och okunskap.

VAD PRIORITERAR MÅNGA SPELARE OCH KLUBBAR? Jo isen och matcher. Spelarna får ingen inlärning och skapar inte rutiner för hur viktig fysträning är. Många klubbtränare har inte den utbildningen så barnen blir försöks kaniner i deras uppdrag.  Man sätter ihop övningar utan ett syfte i perioden/träningen samt många övningar kopieras in från andra eller man gjorde själv som inte är anpassade efter förutsättningen. Kroppen är ett mästerverk och kräver kunskap att sköta, så mitt tips är att följ tiden och skapa en kropps som skall tåla framtidens påverkan. TÅLAMOD – KONTINUITET – KUNSKAP är våra ledord för detta.

Vi ser fram emot nästa 3 dagar som startar imorgon.