skip to Main Content

1 – 2 NOVEMBER I HÄSSLEHOLM

Vilken höjdare det blev, och lärdom för livet. Vi hade tema dag 1 – skating – närkamp – teknik, dag 2 skating – skridskotester – teknik. Om vi summerar höstlovscampen så fick eleverna många goda tips och övningar att utveckla sig vidare inom ishockey.

Dag 1 – Pass 1 var det skating med förståelse i kroppens position för att möta krafterna i isen och motståndare, där har många mindre bra grunder från klubbarna. Tror inte tränarna har en aning om hur kroppen reagerar i höga farter. Pass 2- kom vi till närkampsspelet och skydda sig mot smällar som kan ge hjärnskakningar som tyvärr är i focus just nu. Att lära sig att TACKLA handlar om att erövra pucken, inte få ner motståndaren i isen. Respekt, tekniker att skydda sig är otroligt viktiga. Som en föräldrar sade; detta skulle jag vilja ha oftare, super bra! Pass 3 – teknik skate och klubbteknik med hopp med puck bla. Pass 4 – hockeyfit, hade vi skate övningar och rörlighet.

Dag 2 – Pass 1, skating och fart var på schemat. här använde vi stropps, fallskärmar och springboards m.m, som en spelare sade ”skit” va kul. Viktigt att ha roligt i träningen. Pass 2 – hade vi skridskotester – kort och 30 meter test. Malte från Småland hade korta tester 7.04, 30 m 9,13 bra åkning.  Pass 3 – Teknik med klubba puck, mycket snabba dragningar i hög fart var temat. Pass – 4, Hockeyfit med bl.a spänsttester som högst 40 cm. Ju högre desto snabbare är ofta grunden om man har en bra skridskoteknik.

Tack alla spelare och föräldrar samt ledare som gjorde dessa två dagar till ett minne för livet samt med mer kunskap för att ge en chansen för att prestera i framtiden.

Vi syns den 15 – 16 december, då blir det ännu mer roliga saker och förutsättningar för att nå sin bästa nivå……

POWERED BY:

INFO@SWETECHOCKEY.COM
044 – 24 55 64