skip to Main Content

SPEED SKATE 

I helgen hade Swetec en Speed Skating Camp med inlärning av SKRIDSKOÅKNINGENS grunder som bygger på evidens baserad kunskap. Många lär ut skridskoåkning på traditioner samt mindre kunskap och detta kan skador spelarna för livet. Ofta integrerar man inte tekniken med fysträningen, detta skapar stora problem i ljumskar samt höfter, man instruerar skridskorörelser som inte överensstämmer med kroppens biomekanik samt fysträningen inte ligger i fas med förutsättningen.

Fråga er tränare detta:  – hur påverkar en utåt rotation i skridsko frånskjutet i 135 grader? vad händer i ledbrosket? Hur skall överkroppens vinkeln vara för att få bäst balans och kraft? vilka naturlagar påverkar i inlärningen?. Vi har mycket forskning och statistik idag på höfternas påverkan och skadebilder inom ishockey som många inte tar sig tid och förkovrar sig i. Men med kunskap så kan vi skapa bättre inlärning av rörelser och effektivare skridskoåkning. Det är Swetec Hockey Skatings konceptet.

Sammanställning av campen:
Dag 1:
Vi startade med att sätta grunden för att utveckla balans och kraftutveckling, sedan 4 skridskotester, 2 olika start positioner, glid svängar och vändningar med fart.

Dag 2: Körde vi fys på vår anläggning i Kristianstad, där fick spelarna tips och övningar om hur man effektivast bygger upp sin skridskofys med övningar och rörlighet, teori skrivning via spelet KAHOOT samt fystester.

Vill tacka alla spelare och ledare som gjorde helgen till en upplevelse.

Vi syns i helgen!