skip to Main Content
LÄS OM VÅRA ÅTGÄRDER GÄLLANDE COVID-19  Vi kämpar på och fortsätter nu göra allt vi kan för att rätta oss till de nya restriktionerna för att minska smittspridningen och för att ni ska kunna träna säkert och tryggt hos oss under dessa tider som råder. Vi har följande regler gäller dagläger från 1 januari 2021:
  • Avbokning två dygn innan avdrag 250 kr
  • Avbokning mindre 1 dygn, hela avgiften flyttas till annan camp.
  • Håll avstånd och sprita/tvätta händerna direkt vid ankomst och i omklädningsrummet
  • Omklädningsrummet skall vara max 6 i varje.
  • Vid symtom skall man avboka sig.
  • På isen lyssnar man på direktiven och endast individuella övningar.
  • Max antalet är 12 st på stor is på dagcamperna.
Vid frågor maila info@swetechockeey.com Ta hand om varandra! /Team SWETEC

Fråga dig själv en fråga – är din träning baserad på specifik power och styrka till kraven på handboll? Eller är det traditionellt som vad alla andra gör inom handbollen?

Handboll är en unik sport med en kombination av fysiska krav – så varför inte förbereda kropparna för dom bäst möjligheterna?, kan dagens träning vara uppbyggd på traditioner? Har man undersökt evidensen på kroppens påverkan i rörelse biomekaniken i handboll eller vågar man inte ändra traditioner? Jag tror att man lever i dåtid mest samt att fystränarna har för lite kunskaper inom den evidens baserade träningen. 

Visserligen finns det mycket lite evidens ute på styrka och kondition för handboll som är offentligt tillgänglig, men de flesta av de träningsmetoder som är specifika för handboll bygger på mycket på gym träning med enplans påverkan där kroppen inte får stabilisera och synkroniseras så överbelastnings skadorna är mycket stora. Om man vill skapa bästa förutsättningen så kan man tänka mer logiskt hur kroppen synkroniserar rörelser i handboll, påverkan i momenten i spelet, att bygga upp en struktur i träningen där man tar in mer 3 plans påverkan istället för ”vanlig” gymträning. Då skulle kropparna fungera bättre, hålla bättre prestera bättre och man följer kroppens konstruktion istället för vi hittar på nya ensida mönster som skapar ÖVERBELASTNINGAR och skador.

Så ställ dig frågan, hur många plan är din träning uppbygg på idag?? Vill du chansa och riskera skador?

Dag Wenström
EBP Fyscoach

POWERED BY:

INFO@SWETECHOCKEY.COM
044 – 24 55 64