skip to Main Content
LÄS OM VÅRA ÅTGÄRDER GÄLLANDE COVID-19  Vi kämpar på och fortsätter nu göra allt vi kan för att rätta oss till de nya restriktionerna för att minska smittspridningen och för att ni ska kunna träna säkert och tryggt hos oss under dessa tider som råder. Vi har följande regler gäller dagläger från 1 januari 2021:
  • Avbokning två dygn innan avdrag 250 kr
  • Avbokning mindre 1 dygn, hela avgiften flyttas till annan camp.
  • Håll avstånd och sprita/tvätta händerna direkt vid ankomst och i omklädningsrummet
  • Omklädningsrummet skall vara max 6 i varje.
  • Vid symtom skall man avboka sig.
  • På isen lyssnar man på direktiven och endast individuella övningar.
  • Max antalet är 12 st på stor is på dagcamperna.
Vid frågor maila info@swetechockeey.com Ta hand om varandra! /Team SWETEC

SPEED SKATE 

I helgen hade Swetec en Speed Skating Camp med inlärning av SKRIDSKOÅKNINGENS grunder som bygger på evidens baserad kunskap. Många lär ut skridskoåkning på traditioner samt mindre kunskap och detta kan skador spelarna för livet. Ofta integrerar man inte tekniken med fysträningen, detta skapar stora problem i ljumskar samt höfter, man instruerar skridskorörelser som inte överensstämmer med kroppens biomekanik samt fysträningen inte ligger i fas med förutsättningen.

Fråga er tränare detta:  – hur påverkar en utåt rotation i skridsko frånskjutet i 135 grader? vad händer i ledbrosket? Hur skall överkroppens vinkeln vara för att få bäst balans och kraft? vilka naturlagar påverkar i inlärningen?. Vi har mycket forskning och statistik idag på höfternas påverkan och skadebilder inom ishockey som många inte tar sig tid och förkovrar sig i. Men med kunskap så kan vi skapa bättre inlärning av rörelser och effektivare skridskoåkning. Det är Swetec Hockey Skatings konceptet.

Sammanställning av campen:
Dag 1:
Vi startade med att sätta grunden för att utveckla balans och kraftutveckling, sedan 4 skridskotester, 2 olika start positioner, glid svängar och vändningar med fart.

Dag 2: Körde vi fys på vår anläggning i Kristianstad, där fick spelarna tips och övningar om hur man effektivast bygger upp sin skridskofys med övningar och rörlighet, teori skrivning via spelet KAHOOT samt fystester.

Vill tacka alla spelare och ledare som gjorde helgen till en upplevelse.

Vi syns i helgen!

POWERED BY:

INFO@SWETECHOCKEY.COM
044 – 24 55 64